Διαμονή Νίκος Καρατζάς

Στη βόρεια Εύβοια, δίπλα στο Αιγαίο πέλαγος υπάρχει το χωριό Αγία Άννα. Στην παραλία Αγίας Άννας ή Αγκάλη βρίσκονται τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Νίκου Καρατζά.

Μπορείτε να έρθετε εδώ οδικώς από τη Χαλκίδα διανύοντας μία απόσταση περίπου 74 χιλιομέτρων. Κατευθυνόμενοι προς Ιστιαία, θα περάσετε από το Προκόπι (Άγιο Ιωάννη Ρώσο) και τη Στροφυλιά, όπου υπάρχει δρόμος προς τα αριστερά που πηγαίνει προς Λίμνη, αλλά θα συνεχίσετε ευθεία. Στο 69ο χιλιόμετρο από τη Χαλκίδα θα συναντήσετε διακλάδωση που δεξιά οδηγεί στην παραλία της Αγίας Άννας.

Μπορείτε επίσης να έρθετε από τον Αγιόκαμπο ή από τα Λουτρά Αιδηψού, που συνδέονται ακτοπλοϊκώς με τη Γλύφα και την Αρκίτσα αντίστοιχα. Από τα Λουτρά Αιδηψού κατευθύνεστε προς τη Λίμνη και στη συνέχεια στη Στροφυλιά, όπου θα στρίψετε αριστερά προς την Αγία Άννα. Σε λίγα χιλιόμετρα θα συναντήσετε διακλάδωση που οδηγεί στην Αγκάλη. Από τον Αγιόκαμπο μπορείτε να μεταβείτε στα Λουτρά Αιδηψού και από εκεί να ακολουθήσετε την προαναφερθείσα διαδρομή. Υπάρχει όμως και εναλλακτική διαδρομή, μέσα από το δάσος με έλατα, από μοναστήρι οσίου Δαυίδ, Κοκκινομηλιά, Κερασιά, Αγία Άννα και τέλος Αγκάλη.

Η παραλία Αγίας Άννας απέχει 156 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 322 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη διαστάυρωση που θα συναντήσετε καθώς εισέρχεστε στο χωριό θα στρίψετε αριστερά και σε 300 μέτρα θα συναντήσετε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Νίκου Καρατζά.